Op Maat Tuning SB
 

Roetfilter wegschrijven

Nieuw in Uden: chiptuning op maat! Bij Op Maat Tuning SB kunt u terecht voor optimalisatie van het motormanagement, diagnose, EGR en roetfilter. Voor deze laatste optie is het mogelijk om uw roetfilter weg te schrijven ofwel verwijderen hiervan. Belangrijk om te weten is wat een roetfilter nu precies is om uit te leggen wat de uiteindelijke voordelen zijn om tot deze stap over te gaan. Een roetfilter wordt ook wel een DPF genoemd en zorgt ervoor dat roetdeeltjes worden tegengehouden. De roetdeeltjes die in het filter worden opgevangen worden elke 750 a 1000 kilometer verbrand. Op dat moment start het motormanagement actief dit proces. De verbranding duurt meestal een aantal minuten en wordt ook wel regenereren genoemd. Dit kost over het algemeen ook altijd extra brandstof en daarbij loopt de temperatuur voor een periode van 5 tot 10 minuten flink op. Daarom vindt dit proces ook normaal gesproken plaats tijdens een langere rit op de autosnelweg. Bij het wegschrijven van uw roetfilter zorgen wij ervoor dat de roetfilter van uw auto leeg wordt gehaald en zullen wij de software aanpassen zodat het regeneratieproces uit wordt geschakeld in het motormanagement. Dit houdt feitelijk in dat de functie van de roetfilter volledig weg wordt geprogrammeerd. Door deze aanpassing zullen er ook geen foutcodes meer worden aangegeven vanuit het motormanagement.

Contact opnemen


 Voordelen

Wat voor voordelen heeft het optimaliseren van de motormanagement voor uw auto/bus/camper door middel van het wegschrijven van uw roetfilter? Als eerste zorgt het voor een langere levensduur van uw motor en uw turbo. Daarbij zal er een lager brandstofverbruik zijn. Wanneer u blijft rijden zoals u dat altijd heeft gedaan, dan kan het wegschrijven van uw roetfilter een besparing opleveren van zo’n 6 tot wel 10%. Een ander voordeel is het feit dat er meer vermogen uit uw motor kan worden gehaald. Dat heeft ermee te maken dat de turbo van uw motor op een eerder moment zijn druk kan opbouwen en ook minder tegendruk geeft, Dit kan uw motor doen doordat de leidingen schoner zijn en meer kan verduren. Als laatste zal de temperatuur van uw uitlaatgassen verminderen. Dit komt omdat er niet per cyclus een verbranding wordt opgebouwd, maar dat dit in feite constant wordt doorgelaten. Zo blijft uw temperatuur meer in balans.


 

Contact ons


Roetfilter wegschrijven 

Voor alle merken

Het wegschrijven van de roetfilter kan in orde worden gemaakt bij alle merken. De voorwaarde die daarvoor geldt, is dat uw voertuig beschikt over een softwaresysteem dat deze regulering regelt. Door middel van een aanpassing in de software kunnen wij uw roetfilter dan wegschrijven. U kunt te allen tijde contact met ons opnemen voor de mogelijkheden. Hierbij kunnen wij ook de andere stages bespreken die wij kunnen uitvoeren op het gebied van uw motormanagement. U kunt hierbij denken aan auto chiptuning en het wegschrijven van uw EGR systeem.

Maak een afspraak
 
E-mailen
Bellen
Instagram