Op Maat Tuning SB
 

 

 Auto chiptuning

 

Nieuw in Uden: auto chiptuning op maat! Bij Op Maat Tuning SB kunt u terecht voor optimalisatie van het motormanagement, diagnose, EGR en roetfilter. Wanneer u kiest om chiptuning toe te laten passen op uw auto dan gaan we direct voor u aan de slag om dit in orde te maken. Chiptuning betekent in het kort dat wij ervoor zorgen dat het proces rondom het motormanagement wordt geoptimaliseerd. Het uiteindelijke doel is om uw motor krachtiger, soepeler, sneller en zuiniger te maken. Er zijn verschillende manieren dit voor elkaar te krijgen. Zo kunnen we een compleet nieuwe chip plaatsen of we kunnen de meetwaarden van de sensoren aanpassen. Zo houden we de software eigenlijk een beetje voor de gek.


Neem contact op


 

Voordelen

Wat voor voordelen heeft het optimaliseren van de motormanagement voor uw auto/bus/camper?De motor wordt binnen de fabrieks grenzen nog beter afgesteld waardoor de auto meer vermogen heeft. Denk hierbij voornamelijk aan koppeling en pk's. Deze worden zodanig afgesteld dat u meer rijplezier ervaart. Eén van de effecten die u zult ervaren is een verbetering van uw gasrespons. Dit heeft als bijkomend voordeel dat uw motor niet meer te maken krijgt met een te hoog toerental. Dit heeft dan weer als positief gevolg dat uw brandstofgebruik af zal nemen tot wel +/- 15%. Dat voelt dan ook nog eens heerlijk in de portemonnee! U zult ook ervaren dat uw auto meer pk’s tot zijn beschikking heeft en de acceleratie veel soepeler verloopt. Uw auto gaat simpel optimaler presteren. Daarbij is het wel belangrijk om de slijtage van zowel uw remmen als uw banden goed in de gaten te houden omdat deze zal toenemen.

 

Contact ons
Auto chiptuningVerschillende stages

Als u kiest voor chiptuning van uw auto dan gaan we te werk middels drie verschillende stappen, ofwel stages genoemd. Stage 1 is het afstellen van het motormanagement. Dit gaat softwarematisch en wordt helemaal op maat geschreven voor uw auto. Stage 2 is het uitzetten van de EGR/DPF, zowel softwarematisch en mechanisch (dat noemen we ookwel EGR wegschrijven) en bij stage 3 zijn we beland bij het definitief afstellen van het motormanagement en mechanische aanpassingen voor meer vermogen van uw auto. Wij zullen het proces en de aanpassingen die wij kunnen maken met u bespreken zodat wij helder hebben wat uw wensen zijn en u precies weet welke aanpassingen wij voor in orde kunnen maken. Wij kunnen deze chiptuning voor alle merken, zolang er maar een motorcomputer beschikbaar is in uw voertuig. Verder zijn er nog vele andere diensten mogelijk zoals het roetfilter wegschrijven en het optimaliseren van de motor van uw bus of camper!

Maak een afspraak
 
E-mailen
Bellen
Instagram